Brezžični GSM domofon

Brezžični GSM domofon

Brezžični GSM domofon je naprava, katera ima vse funkcionalnosti domofona. Ima možnost krmiljenja dveh električnih naprav. Prvenstveno je tukaj mišljeno krmiljenje električne ključavnice ali pogona vrat in/ali še ene naprave. Od klasičnega domofona se razlikuje po tem, da za svoje delovanje ne potrebuje notranjih enot v stanovanjih. Prav tako ne potrebuje inštalacij od glavne do notranjih enot. Zato je zelo primerna za inštalacije v objektih, kjer do sedaj domofona niso imeli, nimajo instalacij ali so potrebne zamenjave, bi pa želeli to funkcijo imeti in imeti možnost daljinskega odpiranja električne ključavnice ali pogona vrat. Primerna je za vgradnjo pri dvoriščnih vratih, zunanjih parkiriščih in povsod kjer nimamo komunikacijske žične povezave z objektom.

Cena: 189,63 € z DDV. 

Izdelki so na zalogi.

Brezžični GSM domofon je naprava, ki deluje v GSM mobilnem omrežju. Njena funkcionalnost je podobna kot glavna enota klasičnega domofona. Nameščen je na vhodu, ki je zavarovan z vrati, ki jih odpiramo s pomočjo el. ključavnice ali pogona. Za razliko od klasičnega domofona, ki je povezan z notranjimi enotami v stanovanju je GSM domofon sprogramiran tako, da komunicira z mobilnimi telefoni uporabnikov. Tako vas naprava, ko imate npr. obiskovalca pred vrati vašega objekta, pokliče na vaš mobilni telefon kjerkoli že ste in ne na notranjo enoto v npr. stanovanju. Z mobilnim telefonom se z obiskovalcem pogovorite in mu odprete vrata.

Uporabnik lahko v objekt vstopa tako, da na napravi vtipka geslo ali uporabi RFID kartico in si s tem odpre vrata. Lahko pa si vrata odpre tako, da iz avtorizirane mobilne telefonske številke pokliče na številko SIM kartice, ki se nahaja v GSM domofonu.

Na GSM domofonu lahko kreirate do 200 samostojnih profilov. Vsak profil ima možnost kreiranja svojega gesla za upravljanje komunikatorja, povezovanja do 10 RFID kartic po profilu in dodatne avtorizacije 5 telefonskih številk znotraj profila.

Pri uporabi brezžičnega GSM domofona se srečujemo s tremi tipi uporabnikov in sicer:

  • Administrator
  • Upravnik enote
  • Uporabnik enote

Administrator je glavni uporabnik, ki lahko nastavlja in spreminja sistemske nastavitve. Njegova številka se pri začetku nastavljanja enote definira prva. Je tudi edina nastavitev, kjer je omogočeno samo nastavljanje s klicem na enoto. Administrator definira in spreminja administratorsko geslo. Nastavlja številke enot in telefonske številke lastnikov enote, briše in dodaja RFID kartice, briše nastavitve enot, definira način klicanja komunikatorja uporabnikov ter ostale nastavitve vezane na klic uporabnika.

Upravnik enote lahko definira in spreminja geslo svoje enote ter dodaja in briše uporabnike svoje enote.

Uporabniki enote nimajo možnosti nastavitev. Njihova telefonska številka je avtorizirana za uporabo domofona, lahko uporabljajo geslo, ki ga je definiral lastnik enote za omogočanje dostopa.

Specifikacija:

OpisReferenčni obseg
DC napajanjeStandardni adapter: DC 12V/1.5A
Jakost tokaMirovanje:12V/70mA Delovanje Maks.: 12V/300mA
GSM frekvence850/900/1800/1900Mhz
Oddajna močKlasa 4 (2W) pri EGSM 900 in EGSM 850
Klasa 1 (1W) pri GSM 1800 in GSM 1900
SIM vmesnikPodpira 1.8V/3V SIM kartice
Zunanja antenaSMA antenski vmesnik, 50 Ohm
Maksimalno št. avtoriziranih št.1000
Maks. št. enot200
Maks. št. RFID kartic2000, brezkontaktne RFID, tip A 13,56MHz
Relejski izhodi2, Nominirani: 5A/30VDC,5A/250VAC
Temperaturno območje delovanja-10-+70 °C
VlagaRelativna vlaga  do 95% (brez kondenzacije)
Zunanja dimenzija273mm*130mm*50mm
Notranja dimenzija252mm*113mm*33mm
Stenska montaža252mm*113mm*33mm
Neto teža1000 g

Napravo lahko nastavljamo – programiramo na tri načine, s programiranjem s pomočjo tipkovnice na napravi sami, s SMS sporočili iz administratorjeve ali mobilne številke upravnika enote in z mobilno aplikacijo, ki si jo prenesemo na pametni telefon. Mobilna aplikacija je na voljo za Android in iOS telefone.